среда, 1 апреля 2020 г.

Рекомендації для учні як не стати жертвою кібербулінгу

Частину свого вільного часу ми проводимо в інтернеті у різних соціальних мережах, і, особливо, в сьогоднішніх умовах пандемії. За для того, аби уникнути ситуацій, де ви можете стати жертвою кібербулінгу, потрібно дотримуватись кількох простих рекомендацій:


· Висловлюй у мережі лише ті думки, які міг би сказати, дивлячись в очі співрозмовнику.
· Не вкидай негатив у кіберпростір.
· Підтримуй власну позитивну онлайн-репутацію.
· Не розповідай особисту інформацію незнайомцям. Відомості про тебе на сторінці в соцмережі зроби в налаштуваннях видимими лише для родичів та близьких друзів.
· Проігноруй одиничний випадок кібербулінгу – за таких умов кривдник, найімовірніше, втратить інтерес до тебе.
· Негайно звертайся про допомогу до дорослих, якщо випадки кібербулінгу мали місце вже кілька разів.
· Заблокуй електронні адреси, з яких тобі надійшли повідомлення негативного змісту, або попроси про це дорослого.
· Не реагуй у колективних чатах на коментарі так званих тролів. Розпалювати провокації в мережі – це найчастіше робота, за яку такі люди отримують гроші.
· Жартуй у мережі обережно, адже веселий, на твою думку, жарт комусь може видатися зовсім не смішним або навіть образливим. Відтак наслідки можуть бути непередбачуваними. Найчастіше, саме невдалий жарт є приводом для кібербулінгу.
· Ніколи не вдавайся до цькування чи приниження інших осіб. Будь-яку конфліктну ситуацію необхідно намагатися розв’язати за допомогою спокійного діалогу.
· Надай підтримку жертві нападу, якщо ти випадково став свідком кібербулінгу.
· Пам’ятай, що по інший бік екрана перебувають такі самі люди, як ти – зі своїми поглядами, реакціями та емоціями. Тож у будь-якому спілкуванні поводься толерантно, стримано, ввічливо, керуй своїми емоціями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий