понедельник, 23 марта 2020 г.

Як подолати страх та депресію під час COVID-19

Проявляйте солідарність!
Перш за все фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я закликають кожного проявляти людяність: коронавірус не є хворобою, властивою якійсь окремій національності або расі; хворі нічого поганого вам не зробили - вони заслуговують тільки на підтримку і співчуття. Експерти також просять «не навішувати ярлики», називаючи тих, що заразилися, наприклад, «жертвами коронавірусу».
У подібних умовах не потрібно «зациклюватися» на ситуації загалом, що, звичайно, непросто в умовах кризи такого масштабу. І все ж, зведіть до мінімуму переглядання новин, які викликають у вас почуття тривоги, і користуйтеся тільки перевіреними джерелами. Наприклад, спробуйте підключатися до перевіреного сайту два рази на день у встановлений час, щоб перебувати в курсі подій, але не піддавати себе цілодобовому «засміченню» інформацією. Намагайтеся триматися подалі від чуток і довіряти лише фактам - це допоможе подолати почуття страху.
У ВООЗ також закликають людей піклуватися один про одного. Наприклад, зателефонуйте сусідові чи сусідці, якщо ви знаєте, що вона живе одна і відноситься до вразливої групи населення. Такі нескладні прояви розуміння об'єднують людей, допомагають відчути підтримку і налаштовують на позитивний лад. Світ облетіли кадри, як жителі багатоквартирних будинків в Італії вийшли на балкони, щоб разом заспівати пісню. Музика взагалі допомагає, а ще можна ділитися позитивними історіями про тих, хто видужав - адже таких дуже багато, і вони в більшості випадків готові допомагати іншим.

Комментариев нет:

Отправить комментарий